Articated tuindesignTuinontwerp                Rebekka van Straalen
 

Kindertuinclub: 

Articated tuindesign heeft een wekelijkse kindertuinclub met bijeenkomsten in de tuin van de tuinontwerper. Iedere week staat dezelfde vraag centraal: ‘wat kun je doen met een tuin?’ Wat valt er te beleven? Wat groeit er, wat kruipt er? Hoe groeien plantjes en is het méér dan alleen mooi? Natuurlijk is een tuinbeleving niet compleet met een barbecue of een picknick.

Iedere week op de zaterdagochtend komt een klein groepje kinderen bijeen om te ontdekken wat er allemaal in de tuin te beleven valt:

  • geur, kleur, beweging en geluid
  • bodemleven
  • eetbare planten / eten uit de tuin
  • nieuwe planten laten groeien
  • knutselen met natuurlijke materialen
  • bloemetjes en bijtjes
  • chillen en spelen,...


Méér dan alleen een moestuintje dus! Want een tuin is ook méér dan alleen om uit te eten. Het is prachtig om te zien hoe wat aarde, zon en water van enkele zaadjes een heerlijke maaltijd kan maken,.. maar vergeet de bloemen niet! De combinaties van planten; de geuren, de kleuren en de insecten die daar op af komen. 

En,... zaaien is slechts één mogelijkheid om nieuwe plantjes te krijgen! Al eens gestekt? Of gescheurd? En wat ís dat eigenlijk; die grond? Hoe kan het dat daar zó veel leven uit komt?

De kindertuinclub is voor kinderen die gefascineerd zijn door het leven en graag bezig zijn mét en ín de natuur. Het mooie is, dat er altijd een terugkoppeling is naar de eigen (achter)tuin, vensterbank of balkon. Zodat de ervaring op de club, niet op de club hoeft te blijven.


Klik hier om je op te geven

 

Oud-leerlingen aan het woord: 

dit is hun reactie op mijn idee om een kindertuinclub te starten:

 

Veelgestelde vragen over de club

Wanneer start de tuinclub?

               Er kan gedurende het gehele jaar ingestroomd worden

Wat als we een paar keer niet kunnen komen?

               Dat is geen probleem; je betaalt voor 10 bijeenkomsten en je krijgt 10 bijeenkomsten; de club is jaarrond en je kunt altijd instromen of na een korte break weer terug komen.

Mijn kind komt van de club thuis met veel ideeën om onze eigen tuin te ontwerpen. Kun je hem/haar daarin begeleiden?    

       Zeker! Ik heb als groendocent niet alleen les gegeven in tuinaanleg, -onderhoud en plantenteelt, maar ook in tuinontwerp. Deze ervaring kan ik inzetten om kinderen die dat willen te begeleiden in het maken van een professioneel ontwerp. De kinderen die daar interesse in hebben, blijven dan een half uurtje langer op de club. Samen met de kinderen kijk ik dan naar een mooie indeling van de (achter)tuin, wat na tien bijeenkomsten resulteert in een professioneel ontwerp, waar de hovenier direct mee aan de slag kan. Bij de aanmelding, maar ook na enkele bijeenkomsten van de club kan deze optie apart aangevraagd worden.

Voor welke leeftijd is de club geschikt? 

        Alle kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom op de club.

De tuinclub is voor een klein groepje kinderen op de zaterdagochtend in Wogmeer. Mocht er voldoende aanmelding zijn voor een tweede tuinclub; dan zal deze op de woensdag- of donderdagmiddag plaatsvinden.


Adres: 

 Data kindertuinclub


kindertuinclub zaterdag

Start:26-03-2022
09:00
Einde:26-03-2022
11:30Terug naar overzicht


 

Prijzen: 

Proefdraaien (een keer komen kijken)

gratis

1 bijeenkomst

€ 17,50

Tien bijeenkomsten

€ 150,-

Tien bijeenkomsten met tuinontwerp

€ 250,-

Half jaar abonnement

€ 260,-

Plus-optie op het abonnement: 10x werken aan een tuinontwerp:

+ € 100,-


Klik hier om je op te geven